‘DALEKO IM KUĆA...‘

Revoltirani Vučić: ‘Crna Gora rezolucijom želi staviti žig na svakog pripadnika srpskog naroda‘

Sve dok sam predsjednik Srbije, s donošenjem rezolucije o Srebrenici neću se složiti, izjavio je
Aleksandar Vučić
 Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako neće dopustiti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu "stavi kolektivan žig na svakog pripadnika našeg naroda", jer je rezolucija općenita i u njoj se "ne spominju pojedinci koji su počinili užasna zlodjela".

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao kako se s donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podnesena dva prijedloga, "neće složiti sve dok je predsjednik Srbije", prenio je N1 Srbija.

Prema njegovim rečima, oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici "žele se dodvoriti nekim ambasadorima računajući da će ih (oni) dovesti na vlast na ovaj ili onaj način".

Vučić je rekao kako je potpuno jasno da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament "protiv vitalnih interesa srpskog naroda".

- Reagirali smo mirno, nijednu riječ nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće - izjavio je Vučić i dodao kako se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, Srbija će se u odnosima s Crnom Gorom što prije vratiti "na put ekonomije".

- Spremni smo pomoći, samo nemojte puno pričati o prijateljstvu i bratstvu - rekao je Vučić, a prenosi N1.

On je najavio i da će Srbija nastaviti "još snažnije pomagati kulturne institucije u Crnoj Gori".

Smijenili ministra, donijeli rezoluciju o Srebrenici

Crnogorski parlament razriješio je u četvrtak navečer ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića koji je ranije javno negirao genocid u Srebrenici, a istodobno je usvojena rezolucija kojom se osuđuje genocid u tom gradu u srpnju 1995.

Rezoluciju o Srebrenici, koju su predložili zastupnici Bošnjačke stranke, podržala je cjelokupna oporba, dok su protiv bili zastupnici vladajućeg prosrpskog Demokratskog fronta. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:53