RAZMIRICE

REX TILLERSON ODLAZI SA STAROM GODINOM? Potpredsjednik Pence zasad je umirio svađe između američkog predsjednika i državnog tajnika

 REUTERS

Bijela kuća nastoji smiriti priče oko svađe predsjednika Donalda Trumpa i njegova državnog tajnika Rexa Tillersona, odnosno opovrgnuti sva nagađanja oko Tillersonova odlaska s dužnosti.

Predsjednik Trump na svom je Twitteru napisao kako mu Tillerson nikada nije prijetio ostavkom te da je sve to samo podmetanje i "fake news" u produkciji NBC-ja.

- Ja ne potvrđujem tu informaciju - napisao je Donald Trump. No, čini se da ipak nije sve tako idealno u Bijeloj kući te da sukobi ipak polako izlaze na vidjelo. Prema NBC Newsu, Rex Tillerson je u razgovoru s kolegama iz ureda predsjednika Trumpa nazvao "debilom". U razgovoru s novinarima, u kojem je Tillerson rekao kako neće prijetiti odlaskom, na izravno pitanje je li se o predsjedniku Trumpu izrazio tako nedoličnom karakternom kvalifikacijom, ipak nije dao suvisli odgovor, pa tako sve to visi u zraku.

Prema pisanju američkih medija, spor je razriješio potpredsjednik SAD-a Michael Pence koji je, navodno, uspio nagovoriti Rexa Tillersona da ostane makar do kraja ove godine, a za poslije će se dogovoriti.

Inače, već se nagađa da bi na Tillersonovu poziciju mogla doći sadašnja veleposlanica SAD-a u UN-u Nikki Haley, koja je puno bliža predsjedniku Trumpu, a poznato je da se ona i Tillerson ne podnose. Također, njezino ime se spominjalo kada je Trump slagao svoju administraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:27