UBIO JEDNU, RANIO DVIJE OSOBE

REZULTATI ISTRAGE Pariški napadač bio je duševni bolesnik, kod njega pronađen Kuran: 'Nema dokaza koji bi potvrđivali da je bio radikaliziran'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.01.2020. u 23:59

Police and firefighter gather on January 3, 2020 in L'Hay-les-Roses on the site where police shot dead a knife-wielding man who killed one person and injured at least two others in a nearby park of the south of Paris' suburban city of Villejuif. - The man had attacked
AFP

 

Kuran je pronađen u torbi napadača, duševnog bolesnika, kojega je ustrijelila francuska policija u petak pošto je nožem napao ljude blizu Pariza i ubio jednu, a ranio dvije osobe, pokazala je istraga.

Glasnogovornik državnog odvjetništva, koje vodi istragu, rekao je da je napadač uzimao lijekove za mentalne tegobe i da je nedavno bio zbog toga hospitaliziran.

- Na ovom stupnju istrage nema dokaza koji bi potvrđivali da je bio radikaliziran - izjavio je glasnogovornik.

U napadu izvedenom iz nepoznatih razloga na prolaznike u parku Villejuif napadač je ubio jednu osobu, a dvije ozlijedio, objavile su ranije vlasti.

On je također pokušao napasti druge prolaznike koji su mu uspjeli pobjeći, precizirala je Laure Beccuau, tužiteljica koja vodi slučaj na konferenciji za novinare.

Napadač se zatim uputio prema susjednom trgovačkom centru L'Hay-les-Roses, koji je nekoliko sati bio opkoljen, rekao je gradonačelnik Vincent Jeabrun.

Policija je brzo pozvana i stigla na mjesto napada gdje je neutralizirala napadača, dodao je.

Police and firefighter gather on January 3, 2020 in L'Hay-les-Roses on the site where police shot dead a knife-wielding man who killed one person and injured at least two others in a nearby park of the south of Paris' suburban city of Villejuif. - The man had attacked
AFP
 

Prema sukladnim izvorima, Nathan C. imao je psihičkih problema i bio je poznat kao počinitelj manjih prekršaja, ali ne i specijalnim obavještajnim službama.

Kod njega su pronađeni predmeti povezani s vjerom.

Fotografija snimljena na trgu nakon napada koju je dobila agencija France presse pokazuje napadača koji leži na leđima na raskršću, odjeven u crnu dželabu.

Neki izvori navode da je teško ozlijeđen muškarac, a lakše žena. Oboje su hospitalizirani.

U posljednje četiri godine francusku prijestolnicu potreslo je nekoliko napada koji su rezultirali brojnim ljudskim žrtvama.

Najsmrtonosniji je izveden u studenome 2015. kad je u koordiniranim bombaškim napadima i pucnjavi islamskih ekstremista u Bataclanu i na nekoliko drugih pariških lokacija smrtno stradalo 130 osoba.

Police and firefighters gather in a park in the south of Paris' suburban city of Villejuif on January 3, 2020 where a man was shot and killed by officers after stabbing passers-by. - The man had attacked
AFP
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo