IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

RIBAR IZ VODE I SIGURNE SMRTI IZBAVIO BEBU 'Mislio sam da je riječ o lutki pa sam je pokušao dohvatiti, a onda sam čuo vrisak'

Ilustracija
 Alexandros Avramidis / REUTERS

Ribar Gus Hutt prošlog je tjedna spasio 18-mjesečnog dječaka od gotovo sigurnog utapanja kada ga je zamijenio za porculansku lutku i izvadio iz voda plaže Matata na novozelandskom Sjevernom otoku, piše The Guardian.

"Ispružio sam ruku i zgrabio sam ga, premda sam mislio da je riječ o lutki", rekao je Novozelanđanin Hutt za lokalne novine Whakatane Beacon. "Lice mu je izgledalo kao da je od porculana, a kosa mu je od vode bila slijepljena uz glavu. Međutim, onda je ispustio vrisak pa sam pomislio: "O, Bože! Ovo je dijete i živo je.'"

Hutt smatra da su malenog dječaka minute dijelile od sigurne smrti utapanjem. "Da sam kojim slučajem došao nešto kasnije, ne bi ga uočio. Imao je puno sreće, no čini se da nije došlo njegovo vrijeme da napusti ovaj svijet."

Ribar je dodao da ribu inače lovi na drugom dijelu plaže da se pukom slučajnošću našao na mjestu gdje se dječačić utapao.

Vjeruje se da je dječak završio u vodi kada se udaljio od kampa u kojem je tog dana boravio s roditeljima. Prema svemu sudeći, u vodi nije bio dugo. Dječakove je roditelje iz sna probudila Huttova supruga, koja ih je došla pitati imaju li dijete i reći da je njezin muž na pučini pronašao dijete.

Dječak je vjerojatno otvorio zatvarač na šatoru dok su njegovi roditelji spavali i odšetao do plaže, gdje su kasnije uočeni njegovi koraci. Pronađen je otprilike 15 metara dalje od mjesta gdje je ušao. "Nije mogao dugo biti u vodi. Čudi me da ga nisam vidio kako ulazi u vodu", rekao je Hutt.

Dječakova majka Jessica Whyte vrištala je kada je shvatila da joj je dijete nestalo, a za Stuff je rekla da je mislila da joj srce na trenutak nije radilo kada joj je rečeno da je njezin sin pronađen u vodi.

Rebecca Salter, suvlasnica kampa u kojem je obitelj tog dana boravila, smatra da je dječak spašen zahvaljujući nevjerojatnom čudu. "Bio je to šok za sve. Sve je sretno završilo. Moglo je završiti i kao tragedija", rekla je.

Dječačiću je na licu mjesta pružena liječnička pomoć te je odmah poslije toga odveden u bolnicu na dodatne pretrage. Policija je intervenirala, ali su odlučili da neće poduzimati daljnje korake.

Hutt je rekao da je dječak vrlo brzo oporavio nakon što ga je izvadio iz vode. Puno brže od njega i njegove supruge. "Migoljio se. Htio je da ga spustim kako bi mogao pogledati svoje novo okruženje. Baš je bio zaigran i živahan", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:05