OKOLNOSTI SE JOŠ ISPITUJU

RIJEŠEN MISTERIJ NESTALOG DJEČAKA ČIJI JE SLUČAJ NA NOGE DIGAO CIJELU NJEMAČKU Nanjušili ga psi u pedofilovu stanu: 'Jedva sam prepoznala sina'

Ilustracija
 Alex T. / imageBROKER / Profimedia

Njemačka je policija riješila slučaj nestanka tinejdžera star dvije godine, a istovremeno otkrila još jednu zastrašujuću priču o pedofiliji. Dječaka su pronašli u ormaru u domu čovjeka osumnjičenog za distribuciju dječje pornografije, piše BBC.

15-godišnjak je pronađen u stanu u gradu Recklinghausenu, oko 100 km sjeverno od Kölna, dok je policija pretraživala stan u potrazi za fotografijama i drugim dokazima o zlostavljanju djece. Nanjušili su ga psi, a tinejdžer je odmah prebačen u bolnicu gdje prvenstveno utvrđuju njegovo psihičko stanje.

Vlasnik stana, 44-godišnji muškarac, priveden je u policiju na ispitivanje pod sumnjom da je počinio teške seksualne zločine, a sve dokaze zaplijenila je policija. U stanu je također živio i 77-godišnjak kojeg su ispitali i potom pustili.

Policija još nije otkrivala previše informacija, no rekli su da je dječak bio u stanu dugo vremena. Prvom pretragom nisu pronašli indikacije da je bio zadržavan protiv svoje volje.

Još uvijek nisu poznate sve okolnosti njegova nestanka, no u to vrijeme, 2017., zbog obiteljske je krize živio u prihvatilištu. Tijekom ljeta te godine 13-godišnjak je nestao bez da se pozdravio sa skrbnicima. Socijalni su radnici prijavili njegov nestanak, o čemu se izvještavalo i na televiziji, no za njega se nije čulo sve do ovog petka.

Njegova je majka za Bild am Sonntag, nakon što je ponovno vidjela sina, rekla da ga je jedva prepoznala i da je izgledao ‘poput slomljenog starog čovjeka’. Još uvijek je bio u odjeći u kojoj je nestao, tvrdi.

Njemački mediji prenose da je rekao majci da je dvije i pol godine bio zatvoren i da mu nisu dozvoljavali izlaske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:51