MJESECIMA JU JE SILOVAO STRIC

RODILA DJEVOJČICA (10) KOJOJ JE SUD USKRATIO PRAVO NA POBAČAJ, MJESECIMA JU JE SILOVAO STRIC! 'Ničeg nije svjesna, roditelji su joj rekli...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.08.2017. u 15:11

MODEL RELEASED. Newborn baby. Mother’s hand being grasped by her newborn baby., Image: 102408941, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RM
Profimedia, Sciencephoto RM

 

Desetogodišnja djevojčica kojoj je indijski vrhovni sud odbio pravo na pobačaj pošto je zatrudnila nakon višemjesečnog silovanja koje je počinio njezin stric, rodila je u četvrtak dijete carskim rezom, prenijeli su mediji.

I mala Indijka i njezina novorođena djevojčica sigurne su u državnoj bolnici u gradu Chandigarhu, rekao je predsjednik odbora osnovanog kako bi skrbio o djevojčici.

Lokalni mediji prenijeli su da djevojčica nije svjesna da je rodila te da su joj roditelji rekli kako je operirana zbog želučanih tegoba.

"Bila je to visokorizična trudnoća i na porodu je bila skupina stručnjaka, porodničari, ginekolozi, neonatolozi i anestezisti", rekao je predsjednik odbora Dasari Harish.

An activist of the Socialist Unity Centre of India (SUCI) holds a poster during a protest against the recent gang-rape of a woman in a moving car, according to local media, in Kolkata, India May 31, 2016. REUTERS/Rupak De Chowdhuri - RTX2EYCP
REUTERS
 

"Učinili smo krajnje napore za sigurnost i zdravlje djevojčice i njezina novorođenčeta", rekao je.

Djevojčicu je mjesecima silovao stric, a za zločin se doznalo kada je bila odvedena u bolnicu pošto se žalila na bolove u trbuhu te je ustanovljena trudnoća od 30 tjedana. Njezin je stric poslije uhićen.

Indijski zakon zabranjuje pobačaj nakon 20 tjedana osim u slučaju ugroze života majke. Odvjetnici su zatražili mišljenje Vrhovnog suda u ime obitelji, no suci su odbili odobriti takvo izuzeće. Vodili su se mišljenjem liječnika koji su zaključili da pobačaj nije dobar jer je riječ o poodmakloj trudnoći.

Spolno zlostavljanje djece u Indiji raste. U 2015., bilo je prijavljeno 10.854 slučajeva, no borci za ljudska prava ističu da su stvarne brojke veće.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo