NEVJEROJATNA SNIMKA

RODITELJI GA OSTAVILI SAMOG KOD KUĆE, ON SE ZAIGRAO, USLIJEDILA JE GRČEVITA BORBA ZA ŽIVOT Dječak (4) pobijedio smrt, život mu spasila - velika glava!

 
 REUTERS

Četverogodišnji dječak s Tajvana datum 23. lipnja slavit će kao svoj drugi rođendan, a za to može zahvaliti svojoj - velikoj glavi. Naime, iz grada Pingtunga stiže nevjerojatna snimka spašavanja klinca kojemu je glava zapela na rešetkama balkona, cijelo tijelo mu visi na popriličnoj visini, a vatrogasci se pola sata bore da dođu do njega. Jedan krivi pokret i dječak je mrtav. Susjedi snimaju, a roditelja nema nigdje... Sigurna smrt? U 99 posto slučajeva, ali ne i u ovom...

Što se zapravo dogodilo? Roditelji su dječaka ostavili samog kod kuće, a maleni se zaigrao, izašao kroz prozor na balkon i - propao. Međutim, glava mu je zapela na rešetke te je nekim čudom ostao visiti na velikoj visini. Strašni incident snimio je jedan susjed i na videu se vidi kako se dječak grčevito bori da zadrži težinu na glavi, ali se brzo umorio i činilo se da će pasti s velike visine. Srećom, susjedi su nazvali policiju i vatrogasce koji su došli u rekordnom roku.

Vatrogasci nisu mogli ući u stan, pa se akcija spašavanja odvijala s kata iznad, ali u podnožju zgrade već su bili postavljeni zračni jastuci u slučaju da dječak padne. Ipak, hrabri spasitelj je nakon pola sata muke došao do dječaka i sklonio ga na sigurno.

U bolnici su dječaku dijagnosticirane manje ozljede glave i ušiju. Ubrzo su u bolnicu stigli i dječakovi roditelji koji su se morali suočiti s neugodnim pitanjima policijaca.

- Otac je cijelo vrijeme ponavljao da je dijete trebala čuvati 'tetka'. Međutim, kad se mali probudio, u stanu nije bilo nikoga - rekali su iz tajvanske policije dodavši da bi roditelji mogli dobiti novčanu kaznu zbog toga što su dijete ostavili samo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:02