REAGIRAO I INDIJSKI MINISTAR

RODITELJIMA PREMINULE DJEVOJČICE POSLALI OGROMAN RAČUN Naplatili im 600-tinjak šprica i 1600 pari rukavica, traže novac i za bolničku haljinu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.11.2017. u 20:30

MPD92661 Damage By Natural Disaster Tsunami Earthquake on Sea Floor Nagapattinum Velankanni TamilNadu Indian Ocean India 27 December 2004, Image: 2227821, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Ilustracija / Profimedia, Alamy

 

Nakon što je sedmogodišnja djevojčica Adya Singh u privatnoj bolnici Gurgaon u blizini indijskog New Delhija preminula od denga groznice, zarazne tropske bolesti koju prenose komarci, status koji je njezina obitelj objavila na društvenoj mreži izazvao je bijes javnosti i natjerao indijskog ministra zdravstva Jagata Prakasha Naddu da naloži istragu slučaja, piše BBC.

Naime, roditelji preminule pacijentice šokirali su se kad im je bolnica na kućnu adresu poslala račun u iznosu od čak 25.000 dolara (oko 157.000 kuna). Sav materijal koji su im naplatili jedva je stao na 20-ak stranica papira, piše BBC.

Obitelj navodi kako su im za tjedan dana, koliko je njihova kći provela u bolnici, naplatili 600-tinjak šprica i 1600 pari rukavica te nebrojeno puno trakica koje se koriste za mjerenje razine šećera u krvi.

Naravno, uprava bolnice ima objašnjenje za svoje postupke, a javnosti su sve objasnili u službenom priopćenju:

- Kao i uvijek, samo smo slijedili standardni protokol. Briga o bolesnicima koji završe na respiratoru po svim globalno prihvaćenim liječničkim pravilima zahtijeva pozamašan broj potrošnog materijala.

Nesretna Adya Singh preminula je u rujnu ove godine, a otac Jayant Singh tvrdi kako njegovoj kćeri u bolnici nisu napravili ni magnetsku rezonancu, a kad je umrla, nisu ponudili ni prijevoz njezina tijela do kuće.

- Čak su nam rekli da moramo platiti i bolničku haljinu koju je imala na sebi dok je bila u bolnici - požalio se očajni otac.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo