NAPAD NA 'SUMNJIVCA' U BREMENU

RTL u Njemačkoj na udaru kritika zbog krivog izvještavanja o mogućim pedofilima

Ilustracija
 Goran Mehkek / CROPIX

Njemačka medijska kuća RTL našla se na udaru kritika nakon što je jedan građanin Bremena pretučen zbog toga što su počinitelji smatrali da se radi o pedofilu o kojem je izvještavala ova medijska kuća, priopćilo je u subotu Državno odvjetništvo u Bremenu.

„Protiv RTL-a se provodi istraga koja bi trebala pokazati postoje li osnove za počinjeno kazneno djelo“, rekao je glasnogovornik Državnog odvjetništva u Bremenu Frank Passade.

Istodobno se policiji prijavio jedan građanin Bremena koji je zajedno s grupom drugih muškaraca prije nekoliko dana pretukao i teško ozlijedio jednog 50-godišnjaka, misleći da se radi o osobi za koju se u jednoj emisiji RTL tvrdilo da je pedofil.

U prilogu informativnog programa RTL-a je bilo riječi o pedofilu koji navodno mirno živi u jednoj bremenskoj četvrti, nakon čega je grupa građana napala nedužnog susjeda.

On se, kako tvrdi policija, uopće ne pojavljuje u prilogu, a i muškarac kojeg je RTL zaista i snimio, prema policiji, nema nikakve veze s pedofilskom scenom. On sam je na isti dan kada je prikazan prilog obavijestio policiju i tvrdio da ga je RTL-ova ekipa danima pratila po četvrti.

Glasnogovornik RTL-a Matthias Boellhofer tvrdi da se u prilogu ni u jednom trenutku ne tvrdi da je riječ o pedofilu. RTL je „lovio“ pedofila koji se na internetu predstavljao kao djevojčica i pokušao dogovoriti susret s drugom djecom na internetskom forumu.

Žrtva napada se u međuvremenu više ne nalazi u životnoj opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:06