VANSUDSKA NAGODBA

Rupert Murdoch plaća tri milijuna funti odštete za prisluškivanje žrtve ubojstva

Medijski je mogul tabloid New of the World ugasio u kolovozu nakon što se našao u središtu skandala s prisluškivanjem poznatih osoba

LONDON - News International nagodbom će riješiti sudski spor s obitelji Milly Dowler koja je bila žrtva ubojstva, a čiji su mobitel prisluškivali novinari sada ugašenog News of the Worlda , naveli su izvori bliski predmetu, javljaju svjetske agencije.

Obitelj Dowler trebala bit dobiti gotovo dva milijuna funti, a vlasnik ugašenog News of the Worlda, Rupert Murdoch vrlo će vjerojatno dati najmanje još jedan milijun funti za humanitarne svrhe.

- News International potvrđuje da je u uznapredovalim pregovorima s obitelji Dowler glede njihovog zahtjeva za odštetu. Još nije postignut konačan odgovor ali se nadamo razgovore zaključiti što je prije moguće - izjavila je glasnogovornica kompanije pod čijim se okriljem nalazio News of the World.

Murdoch je spomenuti tabloid ugasio u kolovozu nakon javnog skandala koji je izbio u Velikoj Britaniji kada je otkriveno da su novinari prisluškivali telefone brojnih poznatih, ali i manje poznatih osoba. Među prisluškivanima bila je i Milly Dowler, žrtva ubojstva koja je nestala još 2002. godine. Njezini su ostaci otkriveni šest mejseci kasnije.

Slavni se medijski mogul u lipnju ispričao obitelji Dowler te više puta istaknuo kako mu je jako žao.

Obitelj nije imala komentara na moguću nagodbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:46