IZA ZATVORENIH VRATA

RUSIJA OSUDILA BIVŠEG AGENTA FSB-a I KIBERNETIČKOG STRUČNJAKA ZA IZDAJU Dobili su 22 i 14 godina zatvora: 'Odavali su državne tajne Amerikancima'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.02.2019. u 21:32

A Russian law enforcement officer stands guard inside a bus as detained crew members of Ukrainian naval ships, which were seized by Russia's FSB security service in November 2018, arrive to attend a court hearing in Moscow, Russia January 15, 2019. REUTERS/Maxim Shemetov - RC11B63F9250
REUTERS

Ilustracija

Ruski sud osudio je u utorak bivšeg časnika FSB-a i stručnjaka za kibernetičku sigurnost na dugotrajne zatvorske kazne nakon što ih je proglasio krivima za izdaju.

Njih su dvojica uhićena u prosincu 2016. nedugo nakon što su Sjedinjene Države optužile Rusiju za pokušaj utjecaja na američke predsjedničke izbore.

Sergej Mihailov radio je u sigurnosnom središtu Savezne službe sigurnosti (FSB) dok je Ruslan Stojanov bio šef tima za istragu računalnih incidenata u ruskoj tvrtki za kibernetičku sigurnost Kaspersky Lab, koja ima podružnice diljem svijeta pa tako i u SAD-u.

Moskovski vojni sud osudio je u utorak Mihailova na 22 godine zatvora, a Stojanova na 14, izvijestile su ruske novinske agencije.

Slučaj se vodio kao tajan i suđenje se održavalo iza zatvorenih vrata. U medijskim izvješćima navodi se da su Mihailov i Stojanov upleteni u odavanje ruske državne tajne Sjedinjenim Državama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo