MILICIJE PODUPIRU AMERIKANCI

Rusija tvrdi da nije bombardirala sirijske milicije: 'Naši zrakoplovi izveli su samo pomno ciljane napade na područja pod kontrolom IS-a'

 SANA/Handout / REUTERS

Rusko ministarstvo obrane zanijekalo je u nedjelju da je Rusija u Siriji bombardirala položaje milicija koje podupire SAD te reklo da su njezini zrakoplovi ciljali samo položaje militanata Islamske države i da su SAD upozorili unaprijed o svojim operativnim planovima.

Milicije koje podupire SAD rekle su da su u subotu bile metom napada ruskih zrakoplova i sirijskih vladinih snaga u pokrajini Deir al Zor. Sirijske demokratske snage (SDF), savez kurdskih i arapskih milicija koje se bore s koalicijom pod vodstvom SAD-a, rekle su da su u napadu ranjena šestorica njihovih vojnika.

Međutim glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general bojnik Igor Konašenkov odbacio je optužbe u izjavi u nedjelju. On je rekao da su ruski zrakoplovi izveli samo pomno ciljane napade u području i to na temelju informacija koje su potvrđene iz više izvora. U napadima su samo ciljana područja pod kontrolom militanata Islamske države, dodao je Konašenkov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:28