MOSKVA SVE KONTROLIRA

RUSIJA TVRDI DA SU SE KURDI POČELI POVLAČITI SA SIRIJSKO-KURDSKE GRANICE 'Sa zadovoljstvom gledamo kako se dogovori postignuti u Sočiju provode'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2019. u 12:46

Russian and Syrian national flags are pictured near the northern Syrian village of Zor Magar, as seen from the Turkish border town of Karkamis in Gaziantep province, Turkey, October 23, 2019. REUTERS/Huseyin Aldemir
REUTERS

Ruska i sirijska zastava

 

Kurdske snage počele su se povlačiti iz područja u blizini turske granice u Siriji, rekao je u četvrtak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinin, a prenosi Interfax.

Rusija, bliska saveznica Sirije, kazala je u srijedu snagama sirijskih Kurda da se povuku s granice temeljem dogovora ruskog predsjednika Vladimira Putina i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana po kojem će se sirijske i ruske snage rasporediti na sjeveroistoku Sirije.

"Sa zadovoljstvom vidimo da se dogovori postignuti u Sočiju provode", rekao je Veršinin.

"Sve se provodi", rekao je.

Novinska agencija RIA ranije je izvijestila, pozivajući se na izvor iz ministarstva obrane, da će Rusija poslati još 276 vojnih policajaca i 33 pošiljki vojne opreme Siriji za tjedan dana.

Moskva je već rasporedila određen broj vojnih policajaca na tursko-sirijskoj granici po dogovoru postignutom u Sočiju u utorak.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo