REAKCIJA MOSKVE

RUSIJA UPOZORAVA SAD DA NE PRIMJENJUJE SILU U VENEZUELI Lavrov: 'Ne miješajte se u unutarnje poslove te zemlje'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.02.2019. u 07:43

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov attends a news conference after a meeting with his Japanese counterpart Taro Kono in Moscow, Russia November 24, 2017. REUTERS/Sergei Karpukhin
Sergei Karpukhin / REUTERS

Sergej Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je u utorak američkog kolegu Mikea Pompea da Sjedinjene Države ne "primjenjuju silu" u Venezueli, istaknula je Moskva pošto je Washington spomenuo mogućnost vojne intervencije.

U telefonskom razgovoru održanom "na američki prijedlog", Sergej Lavrov je upozorio da se SAD ne treba miješati u unutarnje poslove Venezuele, a napose na primjenu sile kojom Washington prijeti, "kršeći tako međunarodno pravo", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

"Izrazio je spremnost za konzultacije o venezuelskom pitanju uz poštovanje UN-ovih načela", dodao je isti izvor.

Moskva je izvijestila da je Lavrov tijekom tog razgovora kritizirao spremnost Washingtona na uvođenje novih sankcija Moskvi u vezi s trovanjem bivšeg dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja u ožujku u Engleskoj.

"Istaknuo je da bi takva, ničim opravdana mjera Washingtona samo pogoršala situaciju u vezi s bilateralnim vezama i međunarodno ozračje", istaknulo je rusko ministarstvo.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo