BORBA PROTIV ŠIRENJA

RUSIJA ZBOG KORONAVIRUSA ZATVARA GRANICU S KINOM 'Danas je potpisana odluka i stupila je na snagu...'

 AFP

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je u četvrtak odluku o zatvaranju granice s Kinom, duge 4250 kilometara, u borbi protiv širenja koronavirusa iz Wuhana od kojeg je umrlo 170 ljudi, javljaju ruski mediji.

"Danas je potpisana odluka i stupila je na snagu. Mi ćemo danas sve izvijestiti o mjerama za zatvaranje granice u regiji Dalekog istoka i drugim mjerama koje je vlada poduzela" u borbi protiv širenja koronavirusa na teritoriju Rusije, rekao je Mišustin na početku sjednice vlade.

Rusija će također od četvrtka privremeno prekinuti izdavanje elektronskih viza kineskim državljanima, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi.

Dan ranije Rusija je priopćila da će ograničiti željezničke veze s Kinom od 31. siječnja te da će voziti samo direktne linije između Moskve i Pekinga.

Do četvrtak ujutro broj oboljelih premašio je 7700. Najmanje 170 je umrlo. Virus se proširio na druge zemlje pa su tako slučajevi zaraze zabilježeni u Australiji, Vijetnamu, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Kambodži, Maleziji, Nepalu, Južnoj Koreji, Singaporu, Sjedinjenim Državama, Tajlandu, Šri Lanci i Japanu.

Stručno povjerenstvo Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) sastat će se ponovno u četvrtak kako bi odlučilo o tome hoće li brzo širenje zaraze proglasiti javnozdravstvenom opasnošću od međunarodne važnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:54