FOTOGRAFIJA OBIŠLA SVIJET

RUSKA MEDICINSKA SESTRA POSTALA VIRALNA ZBOG PROZIRNOG SKAFANDERA Obukla bikini na posao ispod zaštitnog odijela, liječnica objašnjava u čemu je stvar

 

Medicinska sestra Nadia koja se skrbi o pacijentima zaraženima koronavirusom u Rusiji prošlih je dana stekla svjetsku slavu zahvaljujući svojoj neobičnoj odjevnoj kombinaciji. Bespućima interneta samo 24 sata nakon objave počela se nekontrolirano širiti fotografija nje u prozirnom zaštitnom skafanderu ispod kojega se i više nego očito nazire - bikini.

Sestru iz ruske regije Tula, koja se nalazi južno od prijestolnice Moskve, na proslavljenoj fotografiji gledaju stariji pacijenti koji su primljeni u bolnicu zbog komplikacija prouzročenih novim koronavirusom.

Lokalni mediji pišu da se sestra odlučila za tu odjevnu kombinaciju nakon što je shvatila da "u normalnoj odjeći pod zaštitnim skafanderom postane jako vruće nakon cijelog dana na poslu".
"Muškarac na fotografiji djeluje kao da nema ništa protiv odjeće koju nosi sestra", piše portal Newstula.ru, pozivajući se pritom na izvor koji je anonimno fotografiju objavio na internetu.

Međutim, nisu svi komentari bili jednako pozitivni.

Regionalna javnozdravstvena ustanova protiv sestre je pokrenula disciplinski postupak zbog kršenja "kodeksa odijevanja". Vlasti su održale i obavještajni razgovor s ostalim zaposlenicima o načinu odijevanja na radnome mjestu, koji prvenstveno moraju zadovoljiti visoke sanitarne kriterije jer su od ključne važnosti tijekom pandemije virusa.

No, liječnica Anastasia Vasiljeva, koja se tijekom pandemije posebno istaknula kao glavna zdravstvena aktivistica i otvorena kritičarka Vladimira Putina, optužila je bolnicu da je njezinoj kolegici osigurala zaštitnu opremu loše kvalitete zbog koje je sestra bila prisiljena posegnuti za "inovativnim rješenjima".

"Na fotografiji možete vidjeti da sestra nosi zaštitnu opremu napravljenu od plastike. Takva vrsta zaštitne opreme ne bi trebala biti prozirna, nego bi trebala biti izrađena od potpuno drugačijeg tipa tkanine", objašnjava Vasiljeva koja tvrdi da je jedini cilj njezina aktivističkog angažmana zaštita kolega koji se nalaze na prvoj crti bojišnice protiv virusa koji je poharao Rusiju.

Podsjetimo, Rusija je nedavno, prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, zauzela drugo mjesto po najvećem broju oboljelih od Covid-19 na svijetu i trenutačno ima više od 300.000 slučajeva. Na prvome se mjestu i dalje nalazi SAD u kojem se koronavirusom zarazilo više od 1,5 milijuna ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:31