NESREĆA ILI OTMICA?

Ruski zrakoplov nestao s radara iznad Džakarte: Na letu su bile 44 osobe

Ruski putnički zrakoplov Superjet 100 koji je prevozio 44 civila u srijedu je nestao s radara na svom putu prema indonezijskom glavnom gradu Džakarti.

Otmica ili nesreća nisu isključeni, javlja Russia Today.

Zrakoplov se nije vratio na aerodrom, a do sada su već morali potpuno ostati bez goriva. Također, na području gdje ih je radar posljednji puta zabilježio nalazi se visoka planina, pa se sumnja da su udarili u nju.

Na letu su bile 44 osobe, od čega osmero Rusa i 36 pripadnika drugih nacionalnosti, većinom predstavnika većih zrakoplovnih kompanija koji su sudjelovali u demonstrativnim letovima po azijskim državama. Zrakoplov je bio na pokusnom letu koji je trebao pokazati odlike novog civilnog modela Superjeta 100 (SSJ100) s kojim se ruska tvornica Suhoj ponosi i koji je nedavno dobio certifikat za Europu.

Zrakoplovom je upravljao ruski pilot Aleksandr Yablontsev i kopilot Aleksandr Kochetkov. Trebali su 9. svibnja sletjeti u Indoneziju. To je bila samo jedna u nizu zemalja koje su obišli. Prethodno su posjetlili Mianmar, Pakistan i Kazahstan, a planirali su posjetiti i Laos i Vijetnam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:51