BRITANCI PODIJELJENI

RUŽNE SCENE NA PROSVJEDIMA ZBOG BREXITA Konzervativna zastupnica zbog nereda otkazala svoj govor: 'Uplašena sam, ovo je vrlo, vrlo uznemirujuće'

 
Prosvjed u Londonu
 REUTERS

Do ružnih scena došlo je u subotu u Londonu tijekom istodobnih prosvjeda zagovornika Brexita, odnosno onih koje se protive izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

Novinska agencija PA prenosi kako je policija trebala držati razdvojene suprotstavljene pskupine od nekoliko stotina ljudi u blizini britanskog parlamenta.

Mediji pišu i o izoliranim nasilnim napadima desničarskih ekstremista skupine Football Lads Alliance (FLA) na protivnike Brexita i policiju. FLA je pozvala svoje pobornike da prosvjeduju za Brexit.

Bivša konzervativna zastupnica, protivnica Brexita Anna Soubry, zbog straha od napada huligana otkazala je svoj planirani govor ispred parlamenta.

"Ja sam zastupnica, imam pravo govoriti i ne bih se smjela bojati, no ovo je vrlo, vrlo uznemirujuće i stvarno sam uplašena", kazala je za PA.

Stotine prosvjednika okupile su se i ispred rezidencije premijera u Downing Streetu, tražeći ostavku Borisa Johnsona.

On je obećao da će izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije 31. listopada, bez obzira na to postigne li odgovarajući dogovor s Europskom unijom ili bez njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:15