BANALNOST ZLA

SA ZADOVOLJSTVOM SAM BACIO PRNJE TOG ODRPANCA! Zamjenik gradonačelnika jadranskog grada beskućniku oteo odjeću na hladnoći, uslijedila lavina dobrote

 
Ilustracija
 CC

Građani Trsta počeli su ostavljati pokrivače i toplu odjeću jednom beskućniku na ulici, ljutiti nakon što se zamjenik gradonačelnika njihova grada na društvenim mrežama hvalio kako je bacio "njegove prnje", javlja BBC.

Objava desničara Paola Polidorija izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama te ju je on u konačnici i obrisao s Facebooka, a nakon oštrih kritika objavio je čak kako će nabaviti novu odjeću za "tu skitnicu" ako ode u neko javno prihvatilište za beskućnike-

Ostavljajući stvari za beskućnika građani su se ispričali u ime grada Trsta - naime, novinar lokalnog lista Il Piccolo Diego D'Amelio na Twitteru je objavio fotografiju dirljivih poruka građana koji su, među ostalim napisali: "Dragi prijatelju, nadamo se da ti noćas neće biti toliko hladno". Trst, kao i većinu Italije, okovao je val hladnoće.

Polidori, član protuimigrantske radikalno desne stranke Liga, kojoj pripada i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, tvrdi da je beskućnik, koji je prosio na ulici Carducci, aveniji u blizini gradske luke, rumunjski državljanin kojem je naređeno da napusti Trst.

"Moju objavu na Facebooku su zloupotrijebili, ja nisam rasist", tvrdi zamjenik gradonačelnika Polidori koji je na toj društvenoj mreži ranije objavio kako je s veseljem bacio beskućnikove prnje u smeće.

"Kao normalan građanin koji brine o pristojnosti našeg grada, pokupio sam njegovu odjeću i bacio je", napisao je te dodao: "Poruka je: nulta tolerancija! Želim da Trst bude čist!!".

Novinar Diego D'Amelio osudio je Poliderijevo ponašanje objavivši kako se "suočavamo s banalnošću zla".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:09