RESTRIKCIJE

SAD djelomično zabranio prodaju aromatiziranih e-cigareta

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2020. u 23:34

MODEL RELEASED. Person smoking e cigarette., Image: 200824389, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Sciencephoto RF
Ilustracija / Profimedia, Sciencephoto RF

Vlada američkog predsjednika Donalda Trumpa objavila je u četvrtak skoru zabranu većine aromatiziranih cigareta, ali nije zabranila sve arome kako je u rujnu obećala zabraniti.

Agencija za lijekove SAD-a, Food and Drug Administartion (FDA), nadležna za tržište duhana, najavila je da će prodaja e-cigarete s aromama, osim arome duhana i mentola, biti zabranjena od veljače ukoliko ne dobiju dozvolu od FDA.

Cilj je spriječiti mlade da koriste e-cigarete, rekao je čelnik ministarstva zdravstva Alex Azar, koji je sam u rujnu rekao da će takve arome, uključujući i mentol, biti zabranjene.

Sektor duhana i e-cigareta je cijele jeseni vršio pritisak na Donalda Trumpa da preispita tu odluku a kompromisnim rješenjem se iz zabrane u prvo vrijeme izuzimaju nearomatizirane e-cigarete i one s okusom mentola.

Kongres je krajem prosinca također usvojio zakon kojim s 18 na 21 godinu podiže legalnu dob za kupovinu e-cigareta, a zakon će stupiti na snagu nakon ljeta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo