SPAS EURA

SAD podržava mjere za spas eurozone

Obama i Merkel u telefonskom razgovoru su si međusobno čestitali na proguravanju teških ekonomskih mjera

Washington, Berlin - Američki predsjednik Barack Obama nazvao je tijekom vikenda njemačku kancelarku Angelu Merkel i čestitao joj što je u parlamentu osigurala podršku za njemački doprinos fondu od 750 milijardi eura koji bi trebao stabilizirati europsku ekonomiju.

Spas eurozone

Merkel, koja se najviše angažirala da spasi eurozonu, životno ugroženu zbog ekonomskih problema u nizu zemalja članica, a najviše do grla zadužene Grčke, uzvratila je čestitkama na zakonu o reformi Wall Streeta koji je prošao u američkom Senatu, a bio je jedan od Obaminih prioriteta na unutrašnjem planu.

Razgovor uoči summita

Dvoje državnika razgovaralo je uoči summita zemalja G-20 o važnosti suradnje kod određivanja regulativa te o obnavljanju ekonomskog rasta. Bilo je i priče o koordinaciji međunarodne zajednice vezano uz iranski nuklearni program za koji Zapad tvrdi da je krinka za testiranje nuklearnog oružja, a Iran da ima mirnodopsku svrhu. Merkel mora da je odahnula nakon čestitki koje s stigle s druge strane bare budući da je pod paljbom zbog svoje kampanje za spas eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:17