HOROR U RUSIJI

SAMO DVIJE ŽRTVE PREŽIVJELE NAPAD 'SIBIRSKOG VUKODLAKA' Monstruozni policajac vodio dvostruki život: Zaklao 81 ženu pa 'istraživao' vlastite zločine

 Screenshot / YouTube

Rusko pravosuđe pokrenulo je novo suđenje bivšem policajcu optuženom za silovanje i ubojstvo više od 80 žena, koje je smatrao nemoralnima - isti bi mogao postati najkrvoločniji serijski ubojica u novijoj povijesti te zemlje.

Mihail Popkov (53), koji je u razdoblju od 1992. do 2010. ubio 59 žena, pojavio se na prvom zatvorenom saslušanju na sudu u Irkutsku u Sibiru.

On već izdržava doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstva 22 žene, koje je namamio u svoj policijski automobil.

Novinari su ga prozvali "manijakom iz Arganska", prema gradu u kojemu je počinio zločine.

Popkov je bio policajac do 1998. godine. Ubijao je svoje žrtve, prostitutke, ali i žene u dobi između 16 i 40 godina, sjekirom ili čekićem, što je i sam u prosincu ispričao ruskoj informativnoj internet stranici Meduza.

Ostavljao je žrtve u šumi, na grobljima ili uz cestu. Samo dvije žene uspjele su preživjeti njegove napade, ali uz teške ozljede.

Ubojstva su izazivala paniku u regiji, a tisak je optuživao istražitelje da su nemoćni pred tim "vukodlakom".

Ispitano je više od 900 svjedoka i stručnjaci sudske medicine obavili su više od 200 analiza na tijelima žrtava, navelo je rusko istražno povjerenstvo.

Popkov je čak sudjelovao u istragama nekih svojih zločina i odvraćao policajce s tragova, rekli su njegovi kolege novinarima. Konačno je uhićen 2012. u Vladivostoku, a pronađen je zahvaljujući DNK analizama.

Ukupan broj njegovih žrtava mogao bi se popeti na 81. Time bi on postao najgori ruski serijski ubojica svih vremena, ispred Andreja Čikatila, pogubljenog 1994. zbog ubojstva 53 adolescenata i djece te moskovskog serijskog ubojice Aleksandra Pičuškina, koji izdržava doživotni zatvor zbog ubojstva 48 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 17:43