USPOREĐUJU GA S WALTEROM WHITEOM

'SAMO SAM ŽELIO DA UNAPRIJEDE SVOJE ZNANJE FARMACEUTIKE' Ugledni sveučilišni profesor svoje studente učio kako da naprave ecstasy

 Profimedia, Alamy

Sveučilišni profesor u Japanu mogao bi provesti čak do 10 godina u zatvoru jer je učio svoje studente kako da naprave drogu MDMA, poznatiju kao "ecstasy", kako bi "unaprijedili svoje znanje" farmaceutike, javlja The Guardian. Tatsunori Iwamura (61) već je u medijima uspoređen s Walterom Whiteom, likom iz tv-serije 'Breaking Bad' koji je počeo proizvoditi kristalni metamfetamin kad mu je dijagnosticiran rak pluća.

Iwamura je profesor na Sveučilištu Matsuyama u prefekturi Ehime i priznao je da je 2013. svojim studentima dao da proizvode ecstasy, kao i "dizajnersku" drogu 5F-QUPIC.

Prema japanskim zakonima, istraživači trebaju dobiti dozvolu regionalnih vlasti da proizvode drogu u akademske svrhe. Neimenovani izvori kazali su lokalnim medijima da je Iwamura posjedovao takvu dozvolu izvan Ehime, ali je istekla.

Prema navodima lokalne policije, 11 studenata proizvodilo je drogu po uputama svog profesora Iwamure. Četiri studenta i profesorov asistent upućeni su tužiteljstvu, a sveučilište je najavilo provođenje disciplinskih mjera nakon završetka istrage, prenosi The Guardian.

Policija je, po dojavi izvan sveučilišta, pretražila Iwamurin dom i laboratorij na Sveučilištu, ali nisu našli ecstasy. Ipak, pronašli su tragove droge 5F-QUPIC, poznate i kao 5F-PB-22, tvari slične kanabisu koja je u Japanu zabranjena 2014. kad se posumnjalo da je uzrok prometnih nesreća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:27