NEPRIJATELJSKE PORUKE

SAUDIJAC UOČI NAPADA KOJI JE IZVEO U AMERIČKOJ BAZI 'Protivim se zlu, a čitava se Amerika pretvorila u zemlju zla. Mrzim vas!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.12.2019. u 09:31

The main gate at Naval Air Station Pensacola is seen on Navy Boulevard in Pensacola, Florida, U.S. March 16, 2016. Picture taken March 16, 2016. U.S. Navy/Patrick Nichols/Handout via REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.
via REUTERS

 

Saudijac koji je u petak ubio tri osobe u mornaričko-zračnoj bazi na Floridi objavio je prije napada neprijateljske poruke prema Sjedinjenim Državama, objavila je skupina za praćenje džihadističkih pokreta SITE.

"Protivim se zlu, a čitava se Amerika pretvorila u zemlju zla (...) Nisam protiv vas samo zato što ste Amerikanci, ne mrzim vas zbog vaših sloboda, mrzim vas jer svakog dana podupirete, financirate i činite zločine ne samo nad muslimanima, nego i nad čitavim čovječanstvom", napisao je na Twitteru napadač za kojeg SITE tvrdi da je Mohammed al-Shamrani.

Taj pripadnik saudijskog ratnog zrakoplovstva, na vojnoj obuci u Sjedinjenim Državama, vatrenim oružjem je u petak u vojnoj bazi u Pensacoli na Floridi ubio tri i ranio sedam osoba, među kojima dvojicu policajaca, nakon čega su ga ustrijelili policajci.

Napadač, koji bi mogao biti pilot ili aeronautički tehničar, počinio je napad ručnim oružjem.

Oko 16.000 vojnika je stacionirano u bazi u Pensacoli, gdje je zaposleno i više od 7000 civila.

Američka mornarica se tom bazom koristi za programe obuke vojnika savezničkih zemalja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo