UKRALE AUTO I POBJEGLE

‘Savršeni plan‘ dviju djevojčica umalo završio tragedijom: A samo su željele plivati s delfinima...

Auto je u strašno stanju i očevidci kažu da su se smrznuli pri pogledu na dvoje djece na prednjim sjedalima
Ilustracija
 Patrick T. Fallon/AFP

Devetogodišnjakinja i četverogodišnjakinja iz američke savezne države Utah ukrale su roditeljima automobil i krenule put Kalifornije kako bi "plivale s delfinima". Sestre nisu predaleko odmaknule. Oko 15 kilometara od kuće zaobišle su jedno vozilo, a onda su se sudarile s kamionom. Srećom, nitko nije nastradao, a djevojčice su imale vezan pojas.

Plan je izgledao savršeno. Uspješno su ukrale ključeve roditeljskog Chevy Malibua probudivši se u srijedu oko tri sata ujutro, iskrale se iz kuće kroz podrum i pokrenule automobil. Starija je bila za volanom, mlađa se smjestila na suvozačko sjedalo. Prešle su dobrih 15-ak kilometara između West Jordana i West Valley Cityja, među ostalim vozeći po brzoj cesti Route 201, kada su se zabile u kamion. Ne zna se kojom su brzinom vozile tom cestom.

Policiju je pozvao vozač kamiona koji se nemalo iznenadio pronašavši u autu s kojim se sudario dvoje djece. Roditelji djece bili su izvan sebe kada su doznali što su napravile. Auto je u strašno stanju i očevidci kažu da su se smrznuli pri pogledu na dvoje djece na prednjim sjedalima.

Kako se doznaje, roditelji su u razgovoru s djevojčicama spominjali mogućnost odlaska na odmor u Kaliforniju i to je možda potaknulo maštu. Djevojčice su počele pričati o plaži i plivanju s delfinima, a potom odlučile da ne namjeravaju čekati da se roditelji odluče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:49