MEDICINSKI ZAHVAT

SCHUMACHERA U TAJNOSTI IZ ŠVICARSKE PREBACILI U PARIZ Misterij zdravstvenog stanja legendarnog vozača Formule: Smjestili su ga na kardiokirurgiju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2019. u 22:33

Michael Schumacher of Germany looks on during a news conference at the end of the official presentation of the new Ferrari Formula One race car 248 F1 at the Mugello racetrack in Scarperia, central Italy, January 24, 2006. REUTERS/ - RTR188ZY
Tony Gentile / REUTERS

 

Višestruki prvak Formule 1 Michael Schumacher u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u tajnosti je primljen u parišku bolnicu 'Georges Pompidou' zbog medicinskog zahvata čiji detalji još uvijek nisu službeno otkriveni, javio je Le Parisien.

Schumacher, koji je početkom godine napunio 50 godina, u javnosti nije viđen od strašne nesreće na skijanju prije pet godina u kojoj je zadobio teške ozljede glave, a nekoliko mjeseci je bio u induciranoj komi.

Ne navodeći svoje izvore, Le Parisien javlja da je nekad najbolji vozač Formule 1 smješten na odjelu za kardiokirurgiju, a o njegovom će se zdravlju brinuti vodeći francuski kardiokirurg Philippe Menasché.

Upravo je taj 69-godišnji kirurg pionir zahvata kojim je uz pomoć matičnih stanica liječio zatajenje srca. Godine 2014. profesor Menasché je, kao prvi u svijetu, izveo transplantaciju embrionalnih matičnih stanica pacijentu sa zatajenjem srca, kroz godine ju je usavršavao, pa se pretpostavlja da je slavni Nijemac u Pariz stigao upravo iz tog razloga i ondje ne bi trebao biti duže od srijede.

A general view shows the hospital Georges Pompidou where former Formula One world champion Michael Schumacher has been admitted, in Paris, France, September 9, 2019. REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS

Bolnica Georges Pompidou

 

Kako doznaje Le Parisien, ovo je već treći put da je Schumacher stigao u bolnicu 'Georges Pompidou'. Prva dva puta u Pariz je stigao tijekom proljeća.

U oba navrata iz Švicarske je doputovao helikopterom koji je sletio na heliodrom Issy-les-Moulineaux koji se nalazi u blizini spomenute zdravstvene ustanove.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo