VELIKOM VEĆINOM

SDP BiH iz stranke isključio bivšeg predsjednika Zlatka Lagumdžiju

Zlatko Lagumdžija
 Dado Ruvic / CROPIX

Vodstvo SDP-a BiH izbacilo je u subotu iz stranke nekadašnjeg predsjednika ove stranke Zlatka Lagumdžiju te još nekoliko nekadašnjih dužnosnika nakon što su sudjelovali na skupu Socijaldemokratskog pokreta za koji se tvrdi da će postati politička stranka.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a BiH velikom većinom donesena je odluka o isključenju Zlatka Lagumdžije iz stranke zajedno s nekadašnjim ratnim članovima BiH Predsjedništva Ivom Komšićem i Mirom Lazovićem te nekadašnjih dužnosnika SDP-a BiH Hakije Meholjića i Melihe Lekić.

Iz SDP-a su isključeni i Zoran Mikulić te Rusmir Mesihović koje je član BiH Predsjedništva Željko Komšić angažirao kao savjetnike.

Komšić, koji je lider Demokratske fronte, također je sudjelovao na nedavnom utemeljiteljskom skupu Socijaldemokratskog pokreta.

Za odluku o isključenju iz stranke glasovalo je 67 članova Glavnog odbora SDP-a BiH, deset ih je bilo protiv, a dva su bila suzdržana.

Ovakav ishod ranije je najavio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je istaknuo da sudjelovanje u osnivanju nove stranke automatski vodi isključenju iz SDP-a BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:44