IZNENAĐENJE?

'SEDMORICA SU ME PRIVELA, NEGDJE ME VODE...' Najveći Putinov suparnik uhićen nakon izlaska iz stomatološke ordinacije

 
Aleksej Navaljni
 Vincent Kessler / REUTERS

Aleksej Navaljni, vođa ruske oporbe, tvrdi da je priveden od strane policije nekoliko tjedana prije predsjedničkih izbora. Ovo i nije velika novost s obzirom da je najveći Putinov suparnik čest gost moskovskih zatvora i da je odavno jasno da mu ruski predsjednik neće dozvoliti da sudjeluje na izborima.

U svakom slučaju, Navaljni je preko Twittera napisao da je uhićen nakon što je izašao iz stomatološke ordinacije.

- Negdje me vode...

Ipak, sat vremena poslije Navaljni je pušten na slobodu. Navodno je dobio dokument u kojem stoji da se vodi istraga protiv njega zbog organiziranja ilegalnih prosvjeda.

- Ponudili su mi prijevoz negdje, ali ja sam tu ponudu odbio i otišao na posao. Uopće ne razumijem što se dogodilo i zašto su poslali čak sedmoricu da me privedu - rekao je Navaljni kojem prijeti 30 dana zatvora.

Nekoliko dana ranije policija je privela i Leonida Volkova, šefa kampanje Alekseja Navaljnog.

Navaljni je nekoliko puta uhićen zbog organiziranja navodno ilegalnih prosvjeda diljem cijele zemlje. Namjeravao se natjecati za predsjednika, ali njegova kandidatura je zabranjena nakon presude zbog gospodarskog kriminala. Mnogi tu presudu vide kao politički motiviranu.

S obzirom da se sasvim sigurno neće moći kandidirati, Navaljni je pozvao sve pristaše da bojkotiraju izbore na kojima će Putin osigurati novi mandat.

Prvi krug izbora održat će se 18. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:07