PORUKA WASHINGTONU

ŠEF FRANCUSKE DIPLOMACIJE RASKRINKAO JOŠ JEDNU TRUMPOVU LAŽ 'Ta je snimka stara nekoliko mjeseci'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2018. u 15:55

U.S. President Donald Trump takes part in the commemoration ceremony for Armistice Day, 100 years after the end of World War One, at the Suresnes American Cemetery and Memorial in Paris, France, November 11, 2018. REUTERS/Carlos Barria TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian u nedjelju je Donaldu Trumpu poručio da se ne miješa u unutarnju politiku Francuske, nakon što je američki predsjednik nizom tweetova upozorio na prosvjed "žutih prsluka" u toj zemlji.

"Donaldu Trumpu sam poručio, a kazao mu je i predsjednik Emmanuel Macron: mi ne sudjelujemo u američkom raspravama, stoga nas pustite da vodimo vlastitu politiku", rekao je ministar.

"Ne miješamo se u američku unutarnju politiku pa bismo željeli da takvo stanje bude uzajamno", dodao je.

Trump je u subotu tweetao o "vrlo tužnom danu" u Parizu nakon novih prosvjeda "žutih prsluka" te je pozvao na okončanje sporazuma o klimi potpisanog krajem 2015. u Parizu.

"Prosvjedi i neredi diljem Francuske", tweetao je Trump. Prosvjednici "na engleskom skandiraju 'Želimo Trumpa'. Obožavam Francusku", samo su neki od njegovih tweetova.

Šef francuske diplomacije zanijekao je da su francuski prosvjednici skandirali Donaldu Trumpu.

"Koliko mi je poznato 'žuti prsluci' posljednjih dana nisu u francuskim gradovima skandirali na engleskom jeziku. Riječ je o snimci snimljenoj prije više mjeseci u Londonu", pojasnio je.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo