NIJE IM DO ŠALE

ŠEFOVI IKEE NA RUBU ŽIVACA, UPUTILI APEL SVIM KUPCIMA 'Drago nam je što nas volite, ali preklinjemo vas, nemojte to više raditi. Nikada!'

Ilustracija
 cc

Švedska tvrtka za prodaju namještaja IKEA od osnivanja 1943. godine otvorila je 400-tinjak poslovnica u skoro 50 zemalja svijeta.

Iako se mogu pohvaliti pristupačnim cijenama i modernim dizajnom, koji je zaludio milijune kupaca, čelnici tvrtke sve se češće žale na pojedince, kojima je ultimativna zabava postala nasamariti prodavače i zaštitare te tajno prenoćiti u nekoj od njihovih trgovina.

Samo ove godine IKEA je zabilježila desetak takvih incidenata - u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Belgiji, Nizozemskoj, Japanu, Australiji i Poljskoj.

Najaktualniji slučaj je iz grada Jönköpinga na jugu Švedske. Dvije 14-godišnjakinje prenoćile su u IKEI. Tvrtka je ipak odlučila ne kazniti tinejdžerice zbog njihove dobi, ali 15-godišnje djevojke iz švedskoga Malmöa, koje su istu stvar napravile u listopadu, nisu bile te sreće.

'Bojale su se da će se oglasiti alarm ako iziđu iz ormara u kojem su se skrivale pa su ondje ostale do jutra. Kad ih pronašao voditelj poslovnice, pozvao je policiju', prenosi BBC.

'Drago nam je što pokazujete toliki interes za nas, ali preklinjemo vas da prestanete sa spavanjima u našim poslovnicama. Sigurnost našega osoblja i drugih kupaca mora nam biti na prvome mjestu, a ta vaša zabava i nije baš toliko isplativa jer zbog nje, na kraju krajeva, možete imati i problema sa zakonom', rekao je glasnogovornik tvrtke.

Ludilo sa skrivanjem u IKEI započeli su YouTuberi iz Belgije još u kolovozu ove godine. Njihov video ima više od dva milijuna pregleda, a iz trgovine su izišli tek jutro poslije jer ih ondje nitko nije uočio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:42