UŽAS I SRAMOTA

SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE 15-GODIŠNJAKINJE PRENOSILI NA FACEBOOKU Video je u jednom trenutku gledalo 40 ljudi, nitko od njih nije nazvao policiju

Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

Seksualno zlostavljanje 15-godišnje djevojke u kojem je sudjelovalo nekoliko muškaraca prenošeno je uživo putem aplikacije Facebook Live, rekla iz policije u Chicagu, piše BBC.

U jednom trenutku je prijenos uživo gledalo 40 osoba, ali nitko do njih nije obavijestio policiju o napadu. Video je naknadno uklonjen.

Glasnogovornik policije rekao je da su vlasti za napad prvi put saznale kad je majka žrtve pristupila šefu policije dok je napuštao policijsku postaju.

Djevojka je nestala na jedan dan, ali se u međuvremenu vratila obitelji - detektivi su pak u vezi napada ispitali nekoliko osoba, ali još uvijek nitko nije uhićen.

Policajac Eddie Johnson vidio je screenshotove videa koji mu je pokazala majka žrtve:

- Bio sam jako uzrujan kad sam to vidio - rekao je policajac, dok su se iz Facebooka ogradili od gnjusnog videa.

- Zločini poput ovog su odvratni i takav sadržaj ne dozvoljavamo na Facebooku. Našu odgovorenost da ljudima pružimo sigurnost na Facebooku shvaćamo vrlo ozbiljno i odmah ćemo ukloniti sve video snimke seksualnih napada ili one koje glorificiraju nasilje - rekli su iz kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:56