UBOJSTVO U AFEKTU

SELFIE NA FACEBOOKU POMOGAO OSUDITI UBOJICU Zadavila je najbolju prijateljicu pa joj slala zabrinute poruke: 'Gdje si? Nadam se da si došla kući'

 
 Facebook

Kanađanka (21) je osuđena za ubojstvo prijateljice nakon što je policija na njihovoj zajedničkoj fotografiji objavljenoj na Facebooku otkrila oružje kojim je ubojstvo počinjeno. Cheyenne Rose Antoine je priznala krivnju za ubojstvo tri godine mlađe Brittney Gargol u ožujku 2015.

Gargol su pronašli mrtvu na smetlištu nedaleko od Saskatoona, a Antoinein remen pronađen je kraj tijela. Cheyenne Rose je osuđena je na sedam godina zatvora. Konačnu potvrdu istražitelji su dobili kad su na Facebooku pronašli zajedničku fotografiju djevojaka na kojoj Antoine nosi remen samo nekoliko sati prije ubojstva, piše BBC.

Što se dogodilo?

Djevojke su, prema pisanju Toronto Suna, bile nerazdvojne, najbolje prijateljice. Gargol su pronašli slučajni prolaznici 25. ožujka 2015.

Policija je rekla da nikako nisu mogli pronaći dokaze koji bi potvrdili Antoineinu prvu laž kojom se pokušala izvući. Rekla im je da su bile na privatnoj zabavi, a nakon toga su otišle u kafić. Ondje je Gargol navodno upoznala nepoznatog muškarca s kojim je i otišla dok je Antoine otišla u posjet ujaku.

Nakon što su otkrili remen, a Antoine je postala prva osumnjičena, policija je pročešljala i druge objave na društvenim mrežama kako bi utvrdila kretanje cura. Ubrzo su otkrili da je Antoineina javna poruka na Gargolinom profilu na Facebooku bila samo odvraćanje pažnje. ‘Gdje si? Nismo se čule. Nadam se da si sigurno došla kući’, napisala joj je.

Osim toga, zamolila je ujaka da potvrdi njezin lažni alibi.

No, ipak je pod psihološkim pritiskom sve priznala prijateljici. Rekla je da su bile pijane i da su konzumirale marihuanu kad su se jako posvađale. Priznala je da je zadavila najbolju prijateljicu, no tvrdila je da se ne sjeća događaja od te večeri.

Antoine je na sudu rekla da se kaje zbog svojih postupaka zbog čega kazna nije toliko visoka. ‘Nikad si neću oprostiti. Ništa što kažem ili napravim neće je vratiti. Jako jako mi je žao, to se nikad nije trebalo dogoditi’, poručila je preko odvjetnika. On je još otkrio da je godinama trpjela zlostavljanje u sustavu za socijalnu skrb Saskatchewana te da je prijavila policiji udomitelje mjesec dana prije ubojstva.

‘Odajte počast svojoj prijateljici tako što ćete postati pozitivan član zajednice. Dugujete joj to’, poručila joj je sutkinja Marilyn Gray.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:50