VOĐA RADIKALA

ŠEŠELJ 'U Haag me mogu odvesti samo u lancima, ne zanimaju me ni pod cijenu života! Ja bih se ubio suptilnije, ne na prepad kao Praljak'

Ilustracija
 Peđa Milosavljević / CROPIX

Vođa Srpske radikalne stranke i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da nema namjeru vraćati se u Den Haag, gdje ga 13. prosinca očekuje žalbena rasprava po oslobađajućoj presudi za ratne zločine, piše u petak beogradski tisak.

Šešelj je za beogradski list Kurir rekao da ga presuda i ICTY više uopće ne zanimaju pa ni pod cijenu života i da ga u Den Haag mogu odvesti "samo u lancima".

Na pitanje o tome bi li se odlučio na samoubojstvo, kao što je to napravio bivši zapovjednik HVO-a Slobodan Praljak, za čiji je postupak ranije rekao kako je "vrijedan poštovanja", Šešelj je rekao da bi to učinio suptilnije, a "ne na prepad".

Vođa radikala kaže kako bi započeo štrajk glađu "javno i pred kamerama" i u tome bi bio "ustrajan i išao do kraja".

"Oni (u ICTY) to znaju i zato me se boje", rekao je Šešelj, koji je tijekom suđenja u Den Haagu već štrajkao glađu 28 dana nakon što su mu, zbog nepoštovanja suda, bili zabranjeni posjeti članova obitelji.

Šešelja 13. prosinca u Den Haagu očekuje žalbena rasprava po presudi za ratne zločine.

Sud je priopćio da će, u slučaju da se Šešelj ne odazove na raspravu, njegove interese zastupati branitelj po službenoj dužnosti.

Šešelja je haški sud prvostupanjskom presudom oslobodio krivnje po svim točkama optužnice za ratne zločine u BiH, Hrvatskoj i protiv vojvođanskih Hrvata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:20