ŠEF RADIKALA NE STAJE

ŠEŠELJ UVRIJEDIO ZASTUPNICU DEMOKRATA, NAJAVIO ODLAZAK U HRTKOVCE 'Ako nas policija napadne, mi ćemo koristiti naše stare taktike. Snalažljivi smo'

 
 Pedja Milosavljevic / HANZA MEDIA

Čelni čovjek Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u utorak je ponovno tijekom sjednice Srpske Skupštine vrijeđao zastupnicu oporbene Demokratske stranke Aleksandru Jerkov, piše Blic.

Šešelj je Jerkov govorio da je "ustaška ku**a", ponovivši time uvrede koje su joj prošlog tjedna uputili drugi parlamentarni zastupnici Radikala. "Prolazio je namjerno pored mene i govorio mi "ustaška ku**o"", rekla je Jerkov te dodala da predsjednik Skupštine Veroljub Arsić na njegove ružne riječi nije reagirao kao što nije reagirao ni prošlog tjedna kada su je vrijeđali drugi članovi Radikala.

Vidjevši da Arsić ne kažnjava Šešelja zbog vrijeđanja Jerkov, njezin se stranački kolega Radoslav Milojčić Kena javio za riječ kako bi apelirao da se takvo ponašanje kazni.

"Umjesto da kazni Šešelja, kažnjen je Milojčić, jer je, kako je objasnio Arsić, cijeli zastupnički klub nazvao sramotnim", rekla je Jerkov.

HRT/Screenshot
Aleksandra Jerkov

Podsjećamo, Zastupnici Srpske radikalne stranke prošlog su tjedna tijekom sjednice Srpske Skupštine grubo izvrijeđali zastupnicu Jerkov nakon što je spomenula činjenicu da je Šešelj ratni zločinac i da ako krene razbijati nosove kao što je najavio, neka krene od njezinog.

Kad je u jednom trenutku ostala sama u svojoj klupi, okružili su je članovi Radikalne stranke, među kojima su bili i Nataša Jovanović, Aleksandra Belačić i Filip Stojanović, te joj rekli da se pripazi. Prethodno su joj vikali da je 'spodoba', 'izdajnik' i 'ustaška ku**a'.

"Rekli su mi da možda sama razbijem njušku sljedećih dana i da se pripazim. Tijekom cijele sjednice, na svakih pet minuta su mi dobacivali, vrijeđali me, a zastupnik Damjanović je u jednom trenutku i zapjevao 'ustaška ku**a'", rekla je Jerkov.

Problem okupljanja u Hrtkovcima

Šešelj čini se ne planira stati samo na osobnim i nacionalnim uvredama. Kako izvještava N1, vođa Radikala navodno ne odustaje od odlaska u Hrtkovce 6. svibnja, unatoč tome što je policija zabranila sva okupljanja u tom mjestu povodom 6. svibnja.

Šešelj je na konferenciji u Srpskoj Skupštini rekao da pristalice Radikala u Hrtkovcima neće sastančiti već da će se "razmileti" po selu. "Bit će to rano đurđevdansko ustajanje Radikala. U 11 sati, 6. svibanj. Na našim susretima nikada nije bilo nasilja pa nema razloga da nam se okupljanje zabrani. Nama ne smeta ako će još netko organizirati susret jer se točno zna gdje ćemo mi biti. Naše pravo nitko ne smije ukidati i osporavati. Šestog svibnja svakako idemo u Hrtkovce, molimo Boga za lijepo vrijeme i da nema blata", rekao je Šešelj.

Skup u Hrtkovcima navodno će osiguravati Srpska Radikalna Stranka i tom će prilikom biti prikladno odjeveni. "Mi se nikada nismo tukli s policijom. Ako spriječe naše okupljanje, mi ćemo šetati po Hrtkovcima. Ako nas policija napadne, mi ćemo sjesti na zemlju. To je naša stara taktika, tada policija ne tuče. Ako nam zabrane skup, tako ćemo postupiti", rekao je Šešelj.

Čelnik Radikala je rekao da im nitko pisanim putem nije zabranio okupljanje. "Mi, ipak, idemo, ali u tom slučaju nećemo imati ozvučenje i pozornicu jer to policija može spriječiti. Malo teže će spriječiti građane da se slobodno kreću. Ako blokiraju ulaz iz pravca Rume i iz pravca Šapca, ići ćemo preko livade. Mi smo poprilično snalažljivi. Ovo je borba za naše pravo da držimo skupove", dodao je Šešelj.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović prethodno je rekao da nitko u Hrtkovcima povodom 6. svibnja neće moći organizirati skupove, a zastupnik Demokratske stranke Balša Božović kaže da će članovi njegove stranke doći u Hrtkovce kako bi "spriječili Šešelja u povratku na mjesto zločina".

"Ne damo na sebe i na građane Srbije. Vučić želi ovakvu sliku Srbije", rekao je Božović. "Mi nećemo raditi skup već ćemo biti s građanima. Stefanović je zabranom oba skupa izjednačio građane i ratnog zločinca. To govori da ni Vučić ne razumije i da se nije promijenio. Mi ćemo doći jer ne vjerujemo da će država spriječiti Šešelja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:19