SUKOB

SESSIONS UZVRATIO TRUMPU ZBOG IZJAVE O RADU MINISTARSTVA 'Kontroliram resor ga otkad sam prisegnuo. Politika na njegov rad neće utjecati'

Jeff Sessions i Donald Trump
 Yuri Gripas, Kevin Lamarque / REUTERS

Američki državni odvjetnik Jeff Sessions uzvratio je u četvrtak predsjedniku SAD-a nakon što je Donald Trump u televizijskom intervjuu oštro kritizirao djelovanje ministarstva pravosuđa, rekavši da Sessions nije preuzeo kontrolu nad ministarstvom.

"Preuzeo sam kontrolu nad ministarstvom pravosuđa toga dana kad sam prisegnuo na dužnost", izjavio je Sessions. "Sve dok obnašam dužnost državnog odvjetnika, na rad ministarstva pravosuđa neće utjecati neumjesna politička razmatranja."

Trump je u intervjuu objavljenom u četvrtak napao državnog odvjetnika Sessionsa i američko ministarstvo pravosuđa.

"Ubacio sam državnog odvjetnika koji nikada nije preuzeo kontrolu u ministarstvu pravosuđa", rekao je Trump ali je dodao da se neće miješati u djelokrug ministarstva. "Neću se miješati i možda je tako najbolje", rekao je američki predsjednik u intervjuu za Fox & Friends.

Dugogodišnji američki senator i podržavatelj Trumpa navukao je Trumpov bijes kada se izuzeo iz istraga povezanih s predsjedničkom kampanjom 2016. godine i koje se odnose na uplitanje ruske vlade u američki izborni proces.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:21