NJIMA JE TO DAN SJEĆANJA

ŠEZDESET SEKUNDI SIRENA TOČNO U PODNE Srbija u subotu obilježava sjećanje na stradale u akciji Oluja

 REUTERS

U Srbiji će se u subotu 5. kolovoza točno u podne oglasiti sirene u povodu Dana sjećanja na stradale u akciji Oluja, priopćeno je u petak u Beogradu. Jednoličаn zvuk za prestanak opasnosti trаjаt će 60 sekundi, navodi se u priopćenju MUP-a.

Središnja državna manifestacija obilježavanja obljetnice stradanja Srba iz Hrvatske u vojno-redarstvenoj akciji Oluja bit će održana u petak navečer na nogometnom terenu NK Veternik kod Novoga Sada, a nazočit će joj predsjednik države Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, patrijarh srpski Irinej, ministri u srbijanskoj vladi, te predsjednik entiteta BiH Republika Srpska Milorad Dodik.

Aleksandar Vučić sastat se prethodno s predstavnicima Srba iz regije u Gradskoj kući u Novom Sadu, priopćeno je iz ureda srbijanskog predsjednika. Skup na Veterniku izravno će prenositi Radio televizija Srbije i Radiotelevizija Vojvodine, te Radio Beograd. Misa u spomen na stradale u Oluji služena je danas u crkvi Svetog Marka u Beogradu, a za subotu u podne misu zadušnicu u istoj crkvi najavilo je i Povjerenstvo za izbjeglice i migracije Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:39