MASAKR U ŠIŠA BAROVIMA

SIGURNOSNE SLUŽBE PRONAŠLE ISJEČAK VIDEA KOJI JE MONSTRUM PRIJE NEKOLIKO DANA OBJAVIO NA YOUTUBEU Ubojica je izgovorio nevjerojatne stvari

 

Sigurnosne snage Njemačke utvrdile su da je počinitelj masakra u njemačkom gradu Hanau nekoliko dana prije zločina objavio video na YouTubeu, u kojemu je na tečnom engleskom poslao "osobnu poruku svim Amerikancima".

Isječak, koji je danas ujutro još bio vidljiv na mreži, snimljen je u privatnom stanu, i u njemu muškarac navodi da u "SAD-u postoje podzemni vojni objekti u kojima se djeca zlostavljaju i ubijaju, gdje se izvode obredi u počast sotoni" te da se "američki građani moraju odmah probuditi i početi boriti protiv takvog stanja".

FOTOGALERIJA: U pucnjavi u njemačkom Hanauu ubijeno devet osoba

U videu se, međutim, nigdje ne daje naznaka o počinjenju ikakvog čina na teritoriju Njemačke.

Istragu zločina su preuzele savezne vlasti budući da je ubojstvo imalo ksenofobne motive, navodi Suddeutsche Zeitung.

Devetero ljudi ubijeno je u dva oružana napada na nargila barove u zapadnonjemačkom gradu Hanauu u srijedu navečer, objavili su policija i mediji.

Po pisanju Bilda, napadači su prvo ispred nargila bara "Midnight" ubili troje i ranili jednu osobu. Potom su se odvezi u četvrt Kesselstadt, ondje upali u drugi bar istog tipa "Arena" i ubili još petero te ranili četvero ljudi.

Na mjestima napada sve je puno policije i vozila hitne pomoći. Grad nadlijeću policijski helikopteri.

Hanau je grad s 98 tisuća stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:16