SAUDIJCI BEZ KOMENTARA

SIN UBIJENOG NOVINARA KHASHOGGIJA NAPUSTIO SAUDIJSKU ARABIJU Salah i njegova obitelj odletjeli su za Washington čim im je ukinuta zabrana putovanja

 REUTERS

Salah, sin novinara Jamala Khashoggija koji je 2. listopada ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, napustio je Saudijsku Arabiju s obitelji, pošto im je ukinuta zabrana izlaska iz zemlje, priopćio je u četvrtak Human Rights Watch (HRW).

"Salah i njegova obitelj su u ovom času u zrakoplovu za (Washington) DC", rekla je za AFP Sarah Leah Whitson, ravnateljica za Bliski istok u HRW-u.

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja.

Jamal Khashoggi, saudijski novinar i oporbeni aktivist koji je živio u egzilu u Sjedinjenim Državama, gdje je surađivao s Washington Postom, ubijen je 2. listopada u prigodi posjeta saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je trebao obaviti formalnosti u vezi s vjenčanjem za tursku državljanku.

Saudijske vlasti koje su isprva nijekale novinarovu smrt, pod međunarodnim pritiskom su iznosile nekoliko inačica događaja dok napokon u četvrtak nisu priznale, zahvaljujući informacijama iz Turske, da su osumnjičenici za ubojstvo Khashoggija počinili "planiran" zločin.

Prijestolonasljednik Mohammed bin Salman i kralj Salman od Saudijske Arabije u utorak su primili Salaha i brata Jamala Khashoggija u kraljevskoj palači u Riyadhu.

Kralj i prijestolonasljednik su uputili izraze sućuti članovima Khashoggijeve obitelji, objavila je službena saudijska agencija SPA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:50