MISIJA PREKO GRANICE

SIRIJSKA VOJSKA TVRDI DA JE OBORILA IZRAELSKI LOVAC Izraelci: 'Ništa nisu srušili, mi smo oborili njihovu protuzračnu raketu!'

Izraelski lovci F-15
 CC

Sirijska vojska tvrdi kako je oborila izraelski vojni mlažnjak koji je navodno napao vojnu metu pored Palmire, javlja Sky News.

Stožer sirijske vojske u priopćenju je objavio kako je izraelski vojni zrakoplov pogođen protuzračnim projektilom nakon što je prešao granicu i ušao natrag u izraelski teritorij. Radilo se o jednom od četiri zrakoplova koji su 'ušli u zračni prostor Sirije iz teritorija Libanona'. U istom priopćenju se tvrdi kako je pogođen još jedan zrakoplov, te kako su ostali 'potjerani u bijeg'.

Glasnogovornik izraelske vojske tvrdi kako niti jedan zrakoplov nije srušten, te je dodao kako 'niti u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost izraelskih civila ili zrakoplova izraelske vojske'.

Nekolicina protuzračnih projektila ispaljena je iz Sirije, te su se oglasile sirene za uzbunu u dolini Jordana. Jedan od projektila oborio je sjeverno od Jeruzalema izraelski protuzračni sustav Arrow. Ostaci projektila pali su u selo na periferiji Irbida u sjevernom Jordanu, oko 20 kilometara daleko od sirijske i izraelske granice.

Izraelska vojska tvrdi kako su zrakoplovi napali 'nekoliko meta' u Siriji, no nisu potvrdili što su bili ciljevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:20