IZ NPD STIGLA ZAHVALA

SIRIJSKI MIGRANTI SPASILI ŽIVOT ŠEFA NJEMAČKIH NEONACISTA Javno im se zahvalili: 'Učinili su vrlo dobro i humano djelo'

 cc

Ekstremna njemačka neonacistička stranka NPD potegla je neočekivan potez zahvaljujući izbjeglicama na njihovoj humanosti, nakon što su saznali da su dvojica Sirijaca spasili život jednom njihovom članu koji je doživio prometnu nesreću.

Naime, Stefan Jagsch (29) koji je bio jedan od vodećih kandidata stranke NPD na nedavnim lokalnim izborima u Altenstadtu, sletio je s ceste u blizini grada Buedingena 16. ožujka i zabio se stablo pri čemu je zadobio teške ozljede, piše Spiegel.

Sirijski migranti koji su putovali autobusom istom cestom naišli su na nesreću i spasili život neonacističkom lideru tako što su ga izvukli iz smrskanog automobila nakon prometne nesreće i pružili mu prvu pomoć prije dolaska hitne, javljaju njemački mediji.

Jean Christoph Fiedler, šef stranke NPD u regiji Hesse kazao je za Frankfurter Rundschau da su Sirijci učinili vrlo dobro i humano djelo.

NPD inače smatra da je politika otvorenih vrata napučila zemlju kriminalcima i poziva vlasti da zbog sigurnosti zaustave 'poplavu' Njemačke migrantima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:02