LIJEK ZA RECESIJU

Siromašno selo u Španjolskoj uzgajat će MARIHUANU kako bi vratili 1,3 milijuna eura. Na LEGALAN način! Kako je to moguće?!

Malo katalonsko selo otvara nova radna mjesta na plantaži kanabisa, u nadi da će uspjeti vratiti veliki dug
 AP

Španjolsko selo Rasquera, poznato po maslinama, bademima i kozama, zbog duga od 1,3 milijuna eura prijeći će na sadnju - marihuane. Maleno katalonsko selo iznajmilo je sedam hektara zemlje udruženju korisnika kanabisa iz obližnje Barcelone i za to će godišnje dobivati 650.000 eura.

- Posao je legalan, stvorit će 40 novih radnih mjesta i izbaviti nas dugova - objasnio je načelnik, a vijećnici su na koncu pristali.

Važno je da se radi

Na vrućoj javnoj raspravi neki su mještani upozoravali da će Rasquera postati nova narkomanska meka. Dio je smatrao da će zbog nove poljoprivredne kulture postati predmetom sprdnje ostatka Katalonije. - Nisam pušio od vojske, no odmah bih se zaposlio na plantaži. Tražim bilo kakav posao već dvije godine, izjavio je, pak, jedan mještanin.

Sadit će i repu

No općina s devet stotina duša ipak je potpisala ugovor.

- Sve je u skladu sa zakonom, provjerio sam. Biljke su isključivo za članove udruženja, a to nije jedina kultura koju će uzgajati - rekao je načelnik Bernat Pellisa. Udruga će, dodao je, saditi žitarice i šećernu repu. Kako je ustvrdio odvjetnik sela, iako je riječ o osjetljivom pitanju, uzgoj za vlastite potrebe nije ilegalan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:07