EPIDEMIJA

SJEDINJENE DRŽAVE IMAJU NAJMANJI BROJ UMRLIH OD COVIDA U 24 SATA OD OŽUJKA Potpredsjednik Mike Pence ipak neće biti u samoizolaciji

 
Mike Pence
 AFP

WASHINGTON - U Sjedinjenim Državama je 776 ljudi umrlo od koronavirusa u protekla 24 sata, što je najmanji broj od ožujka, a ukupan broj umrlih penje se na 79.522, pokazuju podatci sveučilišta Johnsa Hopkinsa.

Već nekoliko tjedana broj umrlih kreće se između 1000 i 2.500 na dan. Ovo sveučilište u Baltimoreu navodi da je bilo 1.329,072 slučaja zaraze u toj zemlji koja je najteže stradala u pandemiji, premda bi taj broj mogao biti veći, kao i posvuda u svijetu, zbog nedovoljnog testiranja.

NEW YORK, NY - MAY 09: The Manhattan skyline stands in the distance as people ride the Staten Island Ferry, which commutes between Staten Island and Manhattan on May 09, 2020 in New York City. Hospitals in New York City, which have been especially hard hit by the coronavirus, are just beginning to see a downturn in COVID-19 cases.   Spencer Platt/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
AFP

Bijela kuća je u nedjelju navečer demantirala informaciju da je potpredsjednik Mike Pence u samoizolaciji pošto je njegovoj suradnici dijagnosticiran koronavirus.

Penceov glasnogovornik Devin O'Malley rekao je u priopćenju da će potpredsjednik u ponedjeljak ujutro kao i obično doći na posao jer su mu "nalazi testova svaki dan negativni".

"Potpredsjednik Pence će i dalje slušati preporuke liječničkog tima Bijele kuće i nije u izolaciji", rekao je.

Penceova glasnogovornica Katie Miller je druga osoba u Bijeloj kući kojoj je u petak potvrđen covid-19, nakon pripadnika ratne mornarice u službi predsjednika Donalda Trumpa kojemu je virus potvrđen dan ranije.

Pence i Trump se testiraju svaki dan.

Tri člana tima Bijele kuće za suzbijanje koronavirusa ostat će u izolaciji nakon moguće izloženosti virusu, pisali su američki mediji u subotu: epidemiolog Anthony Fauci, direktor Centra za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) Robert Redfield i direktor regulatornog tijela za lijekove (FDA) Stephen Hahn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:38