IMA SNAŽNU BOJEVU GLAVU

SJEVERNA KOREJA TESTIRALA NOVO TAKTIČKO NAORUŽANJE Kim Jong Un je osobno nadzirao lansiranje, Amerikanci zasad bez komentara

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.04.2019. u 09:02

North Korean leader Kim Jong Un gives field guidance during his visit to the under construction Orangchon Power Station in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang July 17, 2018. KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. - RC111A463610
KCNA / REUTERS

Kim Jong-un u inspekciji elektrane Orangčon

 

Sjeverna Koreja u četvrtak je testirala novi tip taktičkog naoružanja, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un osobno je nadzirao lansiranje oružja koje je bilo usmjereno na više ciljeva.

KCNA prenosi da je Kim rekao da je "razvoj oružanog sustava događaj od velike važnosti za povećanje borbene sposobnosti vojske".

Priopćenje je objavljeno u trenutku kada su se pojavila izvješća o tome da je primijećena aktivnost u istražnim centrima u Sjevernoj Koreji, za koje se vjeruje da služe za razvoj raketa dalekog dometa, koje bi mogle pogoditi teritorij SAD-a, navode američki mediji.

Bijela kuća objavila je da je upoznata s događajem, ali nije objavila nikakav komentar.

Radi se o prvom sjevernokorejskom javnom testiranju oružja od drugog summita sa SAD-om u Hanoiju u veljači.

KCNA nije pojasnila o kakvom se oružju radi, ali "taktičko" se odnosi na oružje kratkog dometa, za razliku od balističkih raketa dugog dometa koje se smatra prijetnjom za SAD, navodi Reuters.

KCNA navodi samo da oružje ima "poseban oblik navođenja" i "snažnu bojevu glavu".

Izdvajamo