NEOBUZDANA ZABAVA

SKANDAL ČLANA BRITANSKOG PARLAMENTA Dvojici tinejdžera platio za seks i tražio da donesu drogu

 REUTERS

Član britanskog parlamenta iz redova Laburističke stranke i predsjednik Donjeg doma parlamentarnog odbora za unutarnje poslove, Keith Vaz, našao se u središtu skandala jer je snimljen kako dogovara seksualne aktivnosti s dvojicom 17-godišnjih muških prostitutki. I kao da to nije dovoljno, nagovara ih da kad dolaze u njegov skoro 400.000 funti vrijedan stan, donesu 'popers' (legalnu drogu za pojačavanje seksualnog zadovoljstva) i kokain.

Kako piše Sunday Mirror, koji je otkrio čitavu aferu, susret s dvojicom tinejdžera, najvjerojatnije istočnoeuropskog porijekla (vjerojatno Poljacima), dogodio se 27. kolovoza. Susreli su se u stanu 59-godišnjeg političara koji se nalazi nedaleko njegove 2,2 milijuna funti vrijedne kuće u sjevernom dijelu Londona. Čini se da Vazu to nije bio prvi susret s mladićima, a za seksualne usluge platio im je 150 funti. U igri je trebao biti i jedan dječak rumunjskog porijekla, a Vaz je rekao i da će platiti za kokain koji mladić donese kako bi 'potakli zabavu', no naglasio je da on sam kokain neće uzeti.

No kako se mladi Rumunj ipak nije pojavio jer je, po riječima preostale dvojice mladića, od nekoga dobio izdašniju ponudu od čak 900 funti, Vaz je putem mobilne aplikacije Grinder pokušao naći još nekoga tko bi se priključio zabavi. Ta aplikacija je inače dosta popularna među homoseksualnom populacijom jer im pomaže locirati ljude sličnih sklonosti koji se možda nalaze u blizini.

Iz razgovora koji je objavio Sunday Mirror, razvidno je da je Vaz pred mladićima pokušao sakriti svoj pravi identitet te im rekao da se zove Jim i da se bavi prodajom velikih, industrijskih perilica za rublje. Također, nije mu bilo previše stalo niti do zaštite prilikom seksualnog odnosa s obzirom da ga nije nimalo zabrinula činjenica da nitko od prisutnih nema uz sebe kondome.

Na snimci koju je objavio Mirror čuje se daljnji razgovor mladića i Vaza koji govori kako se 'želi dobro provesti' ' te kako će mladići 'morati prema njemu biti naročito dobri' ako žele 150 umjesto 100 funti. Nakon 15 minutnog seksualnog odnosa, Vaz predlaže mladićima da se sastanu i sutradan. Mirror također doznaje i da je 'uslugu' Vaz mladićima platio putem bankovne transakcije uz opis 'slikanje'.

Vazova zaduženja u parlamentarnom odboru uključuju i sprječavanje seksualnog iskorištavanja, promet drogom i pitanje migranata, što čitav skandal čini još gorim. On sam nije istoga časa po otkrivanju afere ponudio ostavku na svoj položaj u parlamentu i odboru, već se branio tvrdnjom da se radi o privatnoj stvari te da Sunday Mirror nije imao pravo tako nešto objaviti. I vođa Laburista Jeremy Corbyn rekao je da slučaj valja tretirati kao privatnu stvar, dok su svi politički oponenti složni da takav čovjek više ne može obnašati funkcije koje su mu povjerene.

Pogledajte snimku koju je objavio Sunday Mirror:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:35