NEMA ŠTETE

SLAB POTRES OKO PONOĆI POGODIO PODRUČJE VOJVODINE Jačina je bila 3,2 stupnja po Richteru, a epicentar između Kikinde i Mola

Ilustracija
 Ilustracija / Profimedia, Sciencephoto RM

Zemljotres jačine 3,2 stupnja po Richteru pogodio je oko ponoći područje Vojvodine, s epicentrom u regiji između banatskih mjesta Kikinda i Mol, a šteta nije zabilježena, javili su u utorak vojvođanski mediji pozivajući se na priopćenje Republičkog seizmološkog zavoda i komentare na društvenim mrežama.

Epicentar potresa koji se dogodio u 00:25h bio je između Kikinde i Mola, na dubini od 12 kilometara“, prenio je portal „021.rs“, i dodao kako potresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnom području.

„Intenzitet u epicentru procijenjen je na IV-V stupnja Merkalijeve skale“, navodi se u priopćenju sa stranice Republičkog seizmološkog zavoda.

Na društvenim mrežama korisnici javljaju da se potres, osim u Kikindi, osjetio i Novom Sadu, Adi, ali i Beogradu, prenio je „021.rs“.

Ranije su mediji zabilježili da je Vojvodina regija u kojoj nije izražena velika seizmička opasnost.

Posljednji potresi na ovim prostorima, također u Banatu, bili su 2017. i 1988. godine, a ni tada nije bilo materijalne štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2022 16:02