KRIJUMČARENJE LJUDI

Slovenija: ilegalne migracije se nastavljaju, 30 privedenih

Ilustracija
 CROPIX

Tridesetak ilegalnih migranata i osoba koji su im omogućili nezakonit prijelaz granice, većinom stranaca, privela je u nekoliko izdvojenih slučajeva slovenska policija potkraj prošlog tjedna, izviješteno je u ponedjeljak.

Kod Fernetiča, nekadašnjeg graničnog prijelaza s Italijom, u petak je zaustavljen vozač teretnog vozila turskih registarskih oznaka u kojemu je pronađeno 6 ilegalnih migranata, među kojima i jedan maloljetnik, objavila je policija. Punoljetni migranti zatražili su u Slovenjiji međunarodnu zaštitu pa su prebačeni u Ljubljanu u azilni centar, dok je vozaču do daljnjega određen pritvor, objavila je policija.

Kako prenose mediji, policija je potvrdila i slučaj koji se dogodio nešto prije toga, kad je na drugom kraju zemlje, u općini Rogatec, nakon prelaska granice zaustavljeno osobno vozilo 43-godišnjeg Ukrajinca koji je prevozio šest Iračana.

Svi su privedeni na policiju, a vozač je kazneno prijavljen zbog sumnje na kazneno djelo zabranjenog prelaska granice i državnog teritorija, priopćila je u ponedjeljak policijska uprava Celje.

U nedjelju navečer je u središnjem dijelu zemlje, na lokacijama Kočevja, Štalcera i Prigorice, u tri odvojena slučaja, također utvrđeno više slučajeva ilegalnog prebacivanja migranata preko Slovenije. Vozači, po jedan državljanin Ukrajine i nositelj palestinske putovnice, te dva Slovenca, prevozili su 20 stranaca iz trećih država, odnosno ilegalnih migranata, većinom iz Indije i Pakistana.

Vozači su pritvoreni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, dok policijski postupak s migrantima još nije završen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:52