ODREĐEN IM IZGON

SLOVENIJA TJERA IZ ZEMLJE TROJICU DRŽAVLJANA BIH 'Zbog veza sa islamističkim krugovima predstavljaju prijetnju sigurnosti i ugrozu države'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.03.2019. u 23:27

Ljubljana, 090310. Slovenska kriminalisticka policija jutros je uhitila 5 osoba osumnjicenih za korupciju pri prodaji zemljista, medju kojima su ministar poljoprivrede Milan Pogacnik, murskosoboski zupan Anton Stihec te predsjednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelincic i njegov stranacki kolega, zastupnik u Parlamentu Srecko Prijatelj. Prema slovenskim medijima rijec je o prodaji zemljista za golfske terene.
Foto: Pivk Mavric / DELO / CROPIX
DELO/CROPIX

Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u četvrtak da je odredilo izgon iz države trojici državljana BiH  koje zbog veza s islamističkim krugovima smatra prijetnjom sigurnosti.

- U ovom trenutku možemo reći da je na prijedlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnoga reda - navelo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Kontaktirali sa džihadistima

Kako je navela televizijska postaja POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, riječ je o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem koji je novačio džihadističke borce za rat u Siriji.

Dokumenti policije i obavještajne agencije SOVA koje je pridobila televizija POP pokazuju da će spomenuta trojka biti izgnana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju vjerski inspiriran nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju uporabu nasilja za postizanje političkih, vjerskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će ih morati deportirati policija, navode slovenski mediji u četvrtak.

Prema odredbi, u Sloveniju se neće smjeti vratiti pet godina.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo