SVLADALI GA RUKOMETAŠI

SLUČAJ ISTRAŽUJE I FBI Ovo je poludjeli Jordanac koji je napravio kaos u avionu za Beograd. Ispituju se njegove veze s Islamskom državom...

 Facebook

Američka federalna policija (FBI) istražuje je li Jordanac Rakan Jehad Zuhair Mdonat (29) koji je pokušao ući u kokpit i oboriti Lufthansin avion, povezan s teroristima ISIS-a, piše Informer.

Veleposlanstvo SAD-a u Beogradu obaviješteno je o teškom incidentu, a FBI već obrađuje slučaj Donata, inače američkog državljanina jordanskog porijekla.

Informer od policije saznaje kako je Mdonat više puta liječen kao psihijatrijski bolesnik.

Pišu i kako je Donat kod sebe imao i američku i jordansku putovnicu, a u Beograd je krenuo kod oca koji tamo živi.

Podsjetimo, Mdonat je prijetio i da će otvoriti vrata aviona na letu iz Frankfurta do Beograda, a dramatična situacija započela je dok je zrakoplov bio iznad Austrije.

Kabinsko osoblje spriječilo ga je da otvori vrata kokpita, a zatim su u pomoć priskočili rukometaši Vojvodine koji su putovali u istom zrakoplovu i svladali ga.

Odmah po slijetanju u Beograd Mdonata je uhitila srpska policija.

Rakan Donat bi danas trebao biti ispitan u Trećem osnovnom tužiteljstvu u Beogradu, nakon čega će se donijeti odluka o pokretanju krivične prijave za izazivanje opće opasnosti, a prijeti mu kazna i do osam godina, piše Telegraf.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:14