ČUDOVIŠTE IZ DUBINA

SMRDLJIVI DLAKAVI MONSTRUM ZAPREPASTIO SVE 'Izgleda kao hobotnica, ali pomalo podsjeća i na mamuta. Toliko je velik da će ga morati vaditi bager'

 
 Youtube

More je na istočnu obalu Rusije izbacilo misteriozno dlakavo morsko čudovište. Lokalno stanovništvo nije uspjelo identificirati o kojoj se životinji radi pa su se za pomoć obratili znanstvenicima.

Objavljeni video prikazuje nezgrapnu 'smrdljivu' lešinu na pacifičkoj obali poluotoka Kamčatka, nedaleko od sela Pakhači.

Ružna zvijer boje krede, prema nekim procjenama veća od tri čovjeka, kako se čini, ima dug rep ili pipke te cjevastu dlaku ili krzno. Ne može se točno utvrditi gdje su životinji glava i oči, a lešina je prevelika da bi je lokalni ljudi mogli maknuti, piše Siberian Times.

Nagađanja o vrsti životinje idu od neke bizarne prahistorijske životinje iz dubina, pa do izumrlog dlakavog mamuta kojeg je more izbacilo na površinu nakon što se zbog iznimno toplog ljeta otopio permafrost u kojem je bio zaleđen.

- Najzanimljivije je to što je stvorenje prekriveno nekakvom dlakom, napisala je očevitkinja Svetlana Diadenko na društvenim mrežama.

- Radi li se o nekom drevnom stvorenju? Nadam se da će znanstvenici riješiti ovaj misterij, izjavila je gospođa.

Nakon pregleda 'smrdljivog' čudovišta, Svetlana je rekla kako joj se čini da je riječ o nekakvoj 'dlakavoj hobotnici'.

- Izgleda kao da ima dlaku, no cjevasta je. Kao da s lešine vise stotine malih pipaka. Doista je neobično. Tražili smo na Googleu i nismo mogli pronaći ništa slično, pojadala se.

Svetlana je također rekla da lokalci nisu uspjeli pomaknuti ogromno stvorenje.

- Za to će biti potreban bager jer su neki dijelovi potpuno prekriveni pijeskom.

Jedan od svjedoka zapitao se je li stvorenje stiglo iz odmrznutog ledenjaka, dok je drugi pretpostavio da ga je morska struja donijela s Arktika.

Jedna od teorija kaže da se radi o 'globsteru'. Taj termin koristi se od 1962. nakon što je slično misteriozno stvorenje more izbacilo na obalu Tasmanije.

Neki globsteri su nalik velikoj hobotnici, dok drugi imaju kosti i peraje pa čak i oči, no obično nisu prekriveni dlakom.

Mnogi vjeruju da se radi o ostacima kita, morskog psa ili neke druge morske životinje koja je istrunula do te mjere da je dobila ovako neobičan oblik.

Ruski morski biolog Sergej Kornev s Instituta za ribarstvo i oceanografiju, kaže kako vjeruje da je čudovište s Kamčatke zapravo kit.

- Pod utjecajem mora, vremena i drugih životinja, uginuli kitovi dobivaju ovakav neobičan oblik. No ovo je samo dio kita, a ne cijela životinja, pojasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:02