NEW YORK POST

SMRT LEGENDE NOVINARSTVA Umro novinar i urednik koji je napisao najbolji naslov u povijesti tabloida. Ovaj naslov...

Vinnie Musetto proslavio se naslovom "Headless body in topless bar", (Obezglavljeno tijelo u toples kafiću) objavljenim na naslovnici New York Posa 1983. godine

U 74. godini umro je Vinnie Musetto, dugogodišnji i urednik u New York Postu, koji se proslavio pišući najbolje naslove u tabloidnom listu prije više od tri desetljeća.

Vincent Musetto bolovao je od raka gušterače, otkrila je medijima njegova kći Carly VanTassell. Nedavno je primljen u bolnicu Calvary u Bronxu nakon što je saznao da boluje od neizlječive bolesti.

U New York Postu je radio više od 40 godina ko urednik, a kasnije i kao filmski kritičar, sve do kolovoza 2013. godine. Umirovio se dvije godine ranije, no nastavio je pisati filmske kritike.

Vinnie Musetto proslavio se naslovom "Headless body in topless bar", (Obezglavljeno tijelo u toples kafiću) objavljenim na naslovnici New York Posa 1983. godine.

Bila je to priča za koju tabloidi žive, o čovjeku koji je vatrenim oružjem usmrtio vlasnika toples kluba, a zatim taoca prisilio da mu odsječe glavu.

Taj naslov nezaobilazan je u mnogim stručnim knjigama, a još uvijek predstavlja predmet fascinacije među novinarskim fanaticima.

Osobni favorit preminulog novinarskog maga je još jedan njegov poznati naslov: 'Granny executed in her pink pajamas' (Bakica likvidirana u ružičastoj pidžami).

New York Post objavio je sljedeće priopćenje o smrti novinarske legende.

- V.A. Musetto bio je jedna od legendi ovoga posla, a proslavio se doista originalnim naslovom. Za one s kojima je Musetto radio i koji ga oplakuju, on je bio puno više. Duhovit. Oštar kritičar. Krasila ga je toplina u ophođenju s kolegama i iskrena ljubav prema Postu i njegovim čiateljima, Svima će nedostajati, napisao je glavni urednik Col Allan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:14